Bursa de Valori: Cu certificate au fost realizate tranzacţii de aproximativ 2,3 milioane de lei (508.129 euro). 

Cele mai semnificative schimburi pe Piaţa Reglementată au fost realizate cu acţiunile Banca Transilvania (9,4 milioane de lei), Romgaz (2,6 milioane de lei) şi Fondul Proprietatea (2,2 milioane de lei). 

Indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a consemnat o depreciere de 0,71%, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,70%, în timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor s-a depreciat cu 0,47%. 

BET-NG, care reuneşte 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a înregistrat o depreciere de 0,57%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a pierdut 0,67%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,85%. 

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va avea acces la fonduri de 20-30 de ori mai mari pe care investitorii sunt dispuşi să le investească, în momentul în care va trece la statutul de piaţă emergentă, de la cel de piaţă de frontieră, pe care îl are acum, a declarat, sâmbătă, Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB.

"Piaţa de frontieră este echivalentul junk, nerecomandat pentru investiţii. Există fonduri de investiţii cărora nu li se permite să investească într-o piaţă de frontieră. Fondurile destinate investiţiilor pe pieţele emergente sunt de 20-30 de ori mai mari faţă de cele disponibile pentru pieţele de frontieră, unde riscurile sunt mai mari", a explicat Anghel, la Forumul Investitorilor Individuali, potrivit Agerpres.

El a amintit că, la finele lunii septembrie, România a fost inclusă oficial în Watchlist, lista ţărilor care prezintă un potenţial substanţial de a trece la statutul de piaţă emergentă.

"Suntem astfel pe o listă scurtă, ceea ce semnifică faptul că piaţa noastră de capital are şanse să fie upgradată la statul de piaţă emergentă. Începem să transformăm o poveste frumoasă în realitate", a mai arătat Anghel.

AGERPRES