Bursa de Valori Bucureşti începe săptămâna într-o creştere moderată, situată în jurul nivelului de 1%, în conformitate cu ceea ce se întâmplă şi pe pieţele externe de capital.

Astfel, la mai puţin de 20 de minute de la deschidere cotaţiile principalilor indici s-au stabilizat, după ce în primul sfert de oră au urcat constant, dupa cum se poate vedea accesand urmatorul link: cotaţii indici

BET şi BET-C creşteau, în intervalul menţionat cu aproximativ 0,9 puncte procentuale, în timp ce BET-FI consemna un avans de aproape 1,5%.

Această evoluţie este aproape similară cu ceea ce s-a întâmplat pe pieţele asiatice, unde Nikkei 225 a crescut cu 1,31%, iar Hang Seng cu 0,76%.

O creştere moderată, spre modestă, a fost consemnată după primele minute de tranzacţionare şi în cazul principalelor burse europene, fie că vorbim despre Londra, Frankfurt sau Paris.

Mai concret, la Londra FTSE 100 creştea cu 0,46%, la Paris CAC 40 se afla la limita lui zero iar la Frankfurt DAX reuşea un modest 0,16%.

Precizăm că toate aceste cotaţii au fost înregistrat după aproximativ un sfert de oră de la deschiderea şedinţelor de tranzacţionare.