Bursa de la Bucureşti a urcat astăzi cu 1,37%, câştigând puţin din pierderile cumulate din primele trei zile ale săptămânii.

Creşterea a fost în general o reacţie la evoluţiile pozitive ale pieţelor din regiune. În ţările din jur, imboldul a fopst dat de pieţele asiatice care au pornit pe plus. Investitorii nu au avut insă apetit pentru acţiuni, acestea însumând tranzacţii de doar 13,7 milioane lei. Lichiditatea zilei de astăzi a fost susţinută mai mult de obligaţiuni, care au cumulat 24,4 milioane lei, adică 64% din total.

Cele mai lichide acţiuni au avut cotaţii cu 1,3% mai mari decât ieri, iar titlurile SIF au urcat cu 2,17%. Indicele energetic BET-NG a urcat şi el cu 1,18%. Cel mai mare rulaj al zilei l-au avut SIF Oltenia (SIF5) şi BRD, care au avut o pondere de 42% din totalul zilei (în piaţa de acţiuni).

O situaţie mai aparte trebuie notată în dreptul Amonil Slobozia (AMO), care a continuat să scadă, pierzând 15%, încă din deschidere. Scăderea iniţială a fost cauzată de faptul că firma a anunţat scoaterea la licitaţie a unor active, prin executiare silită.