Grupul american Cantor Fitzgerald va deschide în martie „bursa filmelor”, o platformă electronică de tranzacţionare futures care va permite investitorilor să parieze pe rezultatele la box office ale peliculelor cinematografice.

Casa de brokeraj, trading şi investiţii anticipează că noua clasă de active va atrage o plajă largă de investitori, de la producători şi studiouri care caută să-şi consolideze poziţia financiară, fonduri de hedging sau cinefili care doresc să parieze pe filmele preferate.

Dacă iubeşti filmele, câştigi!

„Oamenilor le plac filmele, iar această idee le permite să câştige profituri de pe urma cunoştinţelor acumulate în materie. Să zicem că ţi-au plăcut «Avatar» şi «Titanic», aşa că vrei să intri în joc dacă James Cameron anunţă un nou film”, au declarat reprezentanţii Cantor.

Investitorii vor putea tranzacţiona contracte futures, valoarea fiecărei unitate fiind calculată în funcţie de încasările estimate la box office pentru primele patru săptămâni de la lansarea unui film. La încasări estimate de 100 milioane de dolari, o „acţiune” va valora 100 de dolari.

Cantor Fitzgerald, cu sediul la New York, va lansa bursa, denumită Cantor Exchange, peste circa o lună, după ceremonia de decernare a premiilor Oscar programată pentru 7 martie.

Compania anticipează avizul din partea Comisiei americane de reglementare a tranzacţiilor futures cu mărfuri până pe 20 aprilie.

SURSA: Mediafax