Bursa de Valori din Viena a câştigat licitaţia pentru achiziţionarea pachetului de  acţiuni de 81,01% la Bursa de Valori din Ljubljana, reconfirmându-şi astfel strategia de a consolida piaţa de capital din Europa Centrală şi de Est.

“În calitate de acţionar majoritar, vom susţine proactiv dezvoltarea pieţei de capital învecinate şi aşteptăm cu interes să colaborăm cu angajaţii Bursei din Ljubljana şi, de asemenea, cu participanţii la piaţa din Slovenia”, a declarat Heinrich Schaller, CEO Bursa din Viena.

“Bursa de Valori din Viena se poziţionează ca un investitor pe termen lung, iar cooperarea se va concentra pe zona produselor, vânzarea de date şi indici”, a mai precizat Schaller.

Prin câştigarea licitaţiei la Bursa din Ljubljana, Bursa din Viena a devenit coproprietar la două burse est europene. Bursa de Valori din Viena îşi va majora participaţia la Bursa din Budapesta în următoarele săptămâni – în urma aprobării autorităţilor competente – de la 12,5% la 37,7%; consorţiul autriac deţine în continuare 68,8% la Bursa din Budapesta. Ø®n plus, Bursa de Valori din Viena colaborează îndeaproape cu bursele din Bucureşti, Sarajevo şi Banja Luka.

Sursa: Bursa din Viena