Cum arată planul lui Sebastian Burduja pentru Capitală?

Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru funcția de primar general al Capitalei, a dezvăluit principalele puncte ale planului său pentru București. Cu un public numeros de peste 1000 de susținători, luni seară, și-a prezentat viziunea pentru viitorul Bucureștiului. Alături de el s-au aflat susținătorii entuziaști și echipa de consilieri generali a PNL.

Din punctul lui de vedere, locuitorii Capitalei nu ar trebui să se mulțumească să voteze „răul cel mai mic”, ci să opteze pentru o alternativă reală – un lider cu un plan clar, însoțit de o echipă solidă. Sloganul său este „Schimbăm Bucureștiul!”, el reflectă determinarea de a aduce schimbarea pe care o promite pentru oraș.

Ce vrea să facă pentru București?

Va aduce în Capitală soluțiile liberale din administrația locală. Soluțiile sale sunt clare și au fost testate cu succes în alte locuri. Planul său pentru București vizează transformarea orașului într-o capitală sigură, conectată, civilizată, verde și digitală.

Burduja intenționează să plaseze poliția în apropierea școlilor din zonele de risc. Vrea să reabiliteze clădirile abandonate pentru a le transforma în spații sigure. Va realiza proiectul „Tunelul Urban București” (TUB), care va conecta nordul și sudul Capitalei prin mutarea traficului în subteran, lăsând la suprafață spații dedicate pietonilor, zone verzi și piste de biciclete.

În ceea ce privește sectorul energetic, liberalul a propus fuziunea ELCEN cu Termoenergetica și modernizarea rețelei de termoficare. Burduja propune utilizarea energiei geotermale pentru a reduce costurile la întreținere și a asigura accesul la căldură și apă caldă pentru toți locuitorii. Mai mult, își dorește extinderea spațiilor verzi. Candidatul liberal vrea, de asemenea, să transforme Pădurea Băneasa într-o pădure-parc urbană. Mai mult, spune că vrea să creeze un parc nou central prin legarea parcului Izvor de parcul Academiei Române printr-un sistem de pasarele suspendate. A anunțat, totodată, și lansarea proiectului „Fabrica de Unicorni”, un hub IT pentru start-up-uri în inima Bucureștiului, folosind spațiul Muzeului Leonida.

„Soluțiile liberale din administrația locală, aduse în Capitală. Soluțiile mele din Planul pentru București sunt clare și testate cu succes în alte locuri care astăzi se află pe harta marilor orașe”, a zis el, făcând referire la administrațiile locale de la Oradea, Cluj și Suceava.

„Planul meu pentru București: o capitală sigură, conectată, civilizată, verde și digitală. Alți competitori se pregătesc de luni de zile sau sunt primari în funcție și nu au prezentat nimic concret, niciun proiect și nicio viziune.

Vom pune poliția în apropierea școlilor din zonele de risc și vom reabilita clădirile abandonate, transformându-le din focare de criminalitate în spații sigure și revitalizate. Tunelul Urban București” (TUB) va conecta nordul Capitalei de sudul acestuia, mutând traficul în subteran pentru a lăsa la suprafață un oraș pentru oameni: zone pietonale, spații verzi, piste de biciclete.

Fuziunea ELCEN cu Termoenergetica, modernizarea rețelei de termoficare și utilizarea energiei geotermale ne vor ajuta să reducem la jumătate costurile la întreținere și să asigurăm acces constant la căldură și apă caldă pentru toți bucureștenii. Extindem spațiile verzi și transformăm Pădurea Băneasa într-o pădure-parc urbană. Și noul Parc Central, prin legarea parcului Izvor de parcul Academiei Române printr-un sistem de pasarele suspendate, creând o oază verde în inima orașului. Lansăm ”Fabrica de Unicorni” – un hub IT pentru start-up-uri în inima Bucureștiului, folosind spațiul Muzeului Leonida”, a spus el.