‘Estimarea privind creşterea solidă a Produsului Intern Brut al Germaniei în acest trimestru, după un început mai slab în 2013 cauzat de vremea dificilă, a fost confirmată de indicatorii actuali. În trimestrul trei din 2013, există semne de încetinire a creşterii’, se arată în buletinul lunar al Bundesbank. Potrivit instituţiei, datele monetare nu arată o creştere a inflaţiei în zona euro deşi şocurile negative ar putea afecta furnizarea de credite şi evoluţia economiilor de la periferia zonei euro.

Oficiul federal de statistică (Destatis) va publica în 14 august datele oficiale privind evoluţia economiei Germaniei, cea mai mai mare din zona euro, în perioada aprilie-iunie 2013.

Economia Germaniei va creşte cu 0,6% anul acesta şi cu 1,9% anul viitor, a estimat luna trecută Institutul de cercetare economică Ifo din Berlin, după ce, în decembrie, prognozase un avans de 0,7% în 2013.

Totuşi, Institutul de cercetare economică este mai optimist decât Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank) şi Guvernul de la Berlin, care se aşteaptă la o expansiune de 0,3% şi, respectiv, de 0,5% a Produsului Intern Brut în acest an.

În perioada ianuarie-martie 2013, Produsul Intern Brut al Germaniei a înregistrat o creştere de 0,1%, după o contracţie de 0,7% în ultimele trei luni ale anului trecut. O recesiune este definită în mod tehnic drept două trimestre consecutiv de scădere a PIB.

Oficiul federal de statistică (Destatis) a precizat că în primul trimestru al acestui an consumul privat a crescut cu 0,8% comparativ cu trimestrul precedent, în timp ce chletuielile publice au scăzut cu 0,1%. Construcţiile au scăzut cu 2,1% iar investiţiile de capital au scăzut cu 1,5%. AGERPRES