Dacă acum plecați de la Brașov spre București sau sunteți în zona Predeal este bine să știți că imediat după ieșirea din această stațiune veți întâlni o coloană de mașini care se deplasează în ritm de melc și ține până după Bușteni. De asemenea, la ora 15.00 viteza de deplasare era foarte scăzută din zona Posada până la ieșirea din Comarnic, iar la ora 17.30 încă de la Sinaia începea nebunia. Până la Comarnic se întinde o coloană compactă care se mișcă în ritm de melc.Acestea sunt, deocamdată principalele obstacole din calea celor care vin de la munte către Capitală. Drumul Brașov – București ar trebui să dureze circa trei ore. Polițiștii aflați la ieșirea din Brașov le recomandă șoferilor utilizarea DN1A prin Cheia și Văleni de Munte.

Dacă la ora 15.00 cei care se întocreau de la mare au avut ceva probleme în zonele Eforie și Agigea unde se circula în coloană, acum, la ora 17.30, doar la Eforie par a mai fi ceva probleme. Pe A2 circulația este fluentă. Distanța Constanța – București poate fi parcursă în circa două ore și 15 minute.

Poliția rutieră îi atenționează pe șoferi să păstreze distanța dintre vehicule. „Când pe autostradă circulaţia este foarte intensă, o simplă tamponare, soldată cu pagube minore, poate avea consecinţe majore pentru ceilalţi participanţi la trafic. Se vor forma coloane de autovehicule în doar câteva secunde, iar unii conducători auto nu vor putea frâna în timp util. În aceste împrejurări, este necesar ca toţi ocupanţii autovehiculelor să aibă cuplată centura de siguranţă. Centura de siguranţă poate face diferenţa dintre o tamponare cu pagube materiale şi un accident cu victime”, menționează polițiștii.