A fost testată negativ pe 30 decembrie

Prima Doamnă a Franţei şi-a reluat activităţile luni, 4 ianuarie, “după ce a fost testată negativ la 30 decembrie”. Aceasta a asistat, vineri, la Paris, la înmormântarea directorului Paris Match Olivier Royant.

Pe 26 decembrie, Elysée a anunţat că soţii Macron se află la Brégançon ca urmare a sfârşitului perioadei de izolare a şefului statului, testat pozitiv la 17 decembrie.

Totuşi, Le Figaro nu precizează când preşedintele şi soţia sa au ajuns la Var şi nici posibilele cazuri de contact ale Primei Doamne.

După ce a fost testat pozitiv cu Covid-19, Emmanuel Macron a stat o săptămână în izolare şi a revenit la Elysée în 24 decembrie, deoarece nu mai “prezenta simptome”.

Macron a avut o formă ușoară de COVID-19

Preşedintele francez a avut dureri de cap, o tuse seacă şi s-a simţit obosit timp de mai multe zile, însă starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit începând de miercuri. El a transmis informări zilnice cu privire la evoluţia stării sale de sănătate.

Simptomele nu l-au împiedicat cu nimic să-și îndeplinească atribuțiile.

‘Nu există, în mod normal, niciun motiv ca aceasta să evolueze rău, dar fac obiectul unei supravegheri medicale şi vă voi ţine la curent în totală transparenţă’, a spus el într-o înregistrare video postată pe reţele sociale.

În înregistrare, Macron, având fata puţin trasă şi vorbind lent, mai spunea că suferă de ‘oboseală, dureri de cap, tuse seacă’.

El a insistat şi pe faptul că a fost testat pozitiv joi la fel ca ‘18.000 de franţuzoaice şi francezi’. ‘Prin urmare, virusul reporneşte şi mai puternic, aşadar trebuie să fim vigilenţi’, chiar dacă regulile sanitare ‘vă apasă’.