A fost internat la Spitalul ”Carol Davila”

Victor Socaciu a fost internat de urgență la Spitalul Clinic de Nefrologie ”Carol Davila” din București. Sursele gândul.ro spun că artistul acuză probleme renale, după ultimul transplant. Amintim că artistul suferă de diabet și a fost infectat cu coronavirus în luna aprilie a acestui an. Atunci, Victor Socaciu a stat timp de 3 săptămâni în spital.

În luna august a acestui an, artistul recunoștea pe pagina sa de Facebook că a avut câteva probleme de sănătate în ultima perioadă, însă a precizat că lucrurile se îndreaptă spre normalitate și că se reface.

”Dragi prieteni, din păcate în ultima perioadă am avut câteva probleme de sănătate. Mă bucur să vă spun că acum sunt bine, dar încă în convalescență. Ca urmare nu voi putea participa la evenimentul de sâmbătă, 28 august, la Brașov Folk Fest. Vă îmbrățișez cu drag și vă asigur că ne vom revedea în septembrie! România cântă!”, a scris artistul în mediul online, în urmă cu câteva săptămâni.

Amintim că în 2009, Victor Socaciu a ajuns la dializă, ca urmare a unui diabet care i-a generat insuficienţă renală cronică. Atunci i s-a recomandat transplantul, iar artistul s-a înscris pe lista de așteptare. După o lună de zile, artistul a fost operat la Cluj, după ce i s-au găsit rinichi compatibili.

A debutat în 1970

Victor Socaciu a debutat pe scenă în anul 1970, alături de trupa rock Zodiac. Ulterior, acesta a devenit producătorul Festivalului Național – Concurs de muzică folk „Om bun” și al Festivalului Național – Concurs „Cântecul de dragoste”.

Între 1997-1999, artistul a prezentat o emisiune săptămânală la TVR și alta la Național TV. Victor Socaciu a colaborat cu toți folkiștii din Cenaclul Flacăra.

Victor Socaciu a primit Premiul de onoare pentru întreaga activitate în slujba cântecului românesc, premiu oferit de Ministerul Culturii în 2002, dar și Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B – ”Muzică”, în anul 2004, pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”, scrie sursa anterior citată.

Sursă foto: Dreamstime