Astfel, stadionul Arena Națională ar putea deveni amfiteatru pentru o zi. În 26 iulie, viitorii doctori sunt așteptați să susțină examenul de admitere la Facultatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, din Capitală.

Viorel Jinga, rectorul UMF Carol Davila, a explicat că, deși situația epidemiologică este dificilă, se încearcă să se păstreze tradiția de a da examenul cu prezența absolvenților și a candidaților la admitere: „Totul este imprevizibil. Noi trebuie să fim flexibili pentru a ne adapta la condițiile respective”.

Anul acesta, la Universitatea de Medicină și Farmacie din București sunt scoase 1.450 de locuri: Facultatea de Medicină – 700 de locuri buget și 150 de locuri taxă, Facultatea de Medicină Dentară – 190 de locuri buget și 100 de locuri taxă, Facultatea de Moașe și Asistență Medicală – 170 de locuri și Facultatea de Farmacie – 140 de locuri.

Interesul pentru profesia de medic rămâne crescut

Cea de-a XI-a ediție a Simulării examenului de admitere, desfășurată pe 16 mai, a adunat la start un total de 2.450 de participanți care s-au putut bucura, în ciuda contextului epidemiologic, de o experiență similară cu cea regăsită în cadrul Examenului de Admitere.

În contextul epidemiologic de anul acesta, organizatorii au pus la dispoziția participanților o platformă special concepută pentru a întruni cât mai multe dintre caracteristicile examenului de admitere. “Chiar dacă inițial, pentru acest preambul al examenului de admitere la medicină s-au înscris peste 2.800 de participanți, cei 2.450 de liceeni rămași în cursa testării cunoștințelor în vederea accederii în Universitatea noastră, ne arată că, interesul pentru această profesie nobilă rămâne unul crescut, chiar și în contextual crizei actuale generate de pandemia COVID 19.

Țin să-i felicit pentru această reușită atât pe participanți, cât și pe organizatorii din SSMB, care iată, au putut înregistra cu succes o nouă ediție a acestui eveniment , oferindu-le liceenilor mai mult decât o testare a cunoștințelor, prin completarea simulării on-line cu o serie inedită de surprize” a declarat rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.