Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat marți seara că românii care au obținut venituri sub nivelul salariului minim brut pe țară în perioada 2015-2017 vor fi scutiți de la plata obligatorie a contribuției la sănătate (CASS).

Decizia a fost luatpă după ce foarte mulți români au primit în ultima perioada decizii de impunere de la ANAF, fiind obligați să plătească CASS pentru venituri foarte mici.

„Guvernul României a decis acordarea de facilități acestor persoane și am modificat în acest sens Codul Fiscal. Astfel, persoanele fizice pentru care baza de calcul a contribuției pentru sănătate a fost rotunjită la nivelul unui sau după caz a 12 salarii de baze minime brute, vor beneficia de anularea contribuției la sănătate și a penalităților aferente perioadei 1 iulie 2015 – 31 decembrie 2017.

De această măsură vor beneficia și persoanele fizice care nu au realizat venituri în perioada respectivă, cu excepția celor care au optat pentru plata contribuției conform OUG 41/ 2015”, a subliniat Teodorovici.