Augustin Lazăr a anunțat, într-o declarație de presă la sediul Ministerului Public, că a fost trimis în judecată rechizitoriul în cauza Dosarul revoluției din 1989.

„Este un moment deosebit pentru justiția română. Marchează îndeplinirea unei datorii de onoare. Finalizarea acestei cauze reprezintă realizarea unuia dintre cele mai importante obiective pe care mi le-am asumat în urmă cu trei ani”, a spus Augustin Lazăr. El a menționat că „responsabilitatea pentru victimele Revoluției nu este una instituțională, ci directa, individuală. „.  Potrivit acestuia, rechizitoriul are 3280 de file.”Dintre care 2.030 au fost instrumentate după 13 iunie 2016. Sunt niște cifre ilustrative pentru volumul impresionant de muncă”, a spus Lazăr.

„Doresc să adresez mulțumiri: Ministerului Apărării Naționale, pentru punerea la dispoziție a mai multor documente militare de arhivă, Senatului României, CNAS, Serviciului Român de Informații, Ministerului Afacerilor Interne, și STS – pentru sprijinul logistic oferit”, a comentat procurorul general.

Procurorul general și-a cerut scuze pentru durata excesivă a acestei anchete care a durat 30 de ani. Soluția este, în opinia sa, o dovadă de respect pentru memoria eroilor din decembrie 1989