Reprezentanții spitalului de urgență din Craiova au făcut vineri seară primele declarații cu privire la starea de sănătate a mamei și bunicului Luizei Melencu, tânăra dispărută care se presupune că a fost ucisă de Ghorghe Dincă, monstrul din Caracal.

Familia Melencu a ajuns la spital cu ambulanța, în urma unui apel la 112, după ce Monica Melencu, mama Luizei, a trebuit să se confrunte cu jandarmii care au încercat vineri să o ducă la DIICOT cu forța. Femeia a leșinat, iat tatăl ei, bunicul Luizei, a fost deasemenea implicat în altercație, încercând la un moment dat să își dea foc.

Monica Melencu prezenta, în momentul preluării de la domiciliu, o criză hipertensivă. Dealtfel, amândoi pacienții, adică și bunicul Luizei, ”prezentau dureri în piept, cu caracter anginos”, au declarat vineri seară reprezentanții spitalului de urgență din Craiova.

”Ambii prezintă în continuare dureri anginoase, sunt în curs de observație.

Bătrânul are probleme și cu tensiunea arterială. În urma primirii analizelor, se va decide dacă mai rămân internați. În cel mai probabil caz, vor rămâne sub monitorizare, în unitatea de primiri-urgențe.

Amândoi sunt epuizați fizic și psihic, bătrânul a și cedat. Există riscul să facă o complicație, la nivel pulmonar, prin inhalarea vaporilor de benzină.

Din puct de vedere medical, este un stres permanent, care nu poate să rămână fără consecințe asupra stării lor de sănătate. În acest moment, sunt probleme de sănătate clare. Ca medic, sunt extrem surprinsă că problemele nu se ridică la nivelul stresului la care au fost supuși”, a mai spus medicul de la spitalul din Craiova.

Trebuie menționat că mandatul de aducere la DIICOT a mamei Luizei Melencu va fi suspendat, din cauza internării femeii în spitalul de urgenţă Craiova. Poliţiştii vor întocmi un proces verbal cu medicii de la spitalul Craiova, în care să se stipuleze motivul pentru care femeia nu a putut fi adusă la DIICOT.

Ulterior, acest proces verbal va fi înaintat procurorilor şi judecătorilor, care vor lua următoarea decizie în acest caz.