Adrian Sârbu, patronul Mediafax și Ziarul Financiar și fondatorul Pro TV, a primit o lovitură dură din partea Curții de Apel București. Instituția a dat undă verde începerii judecății mogulului avânf în vedere că probele arătate la dosar sunt legale.

„… constată legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr. 332/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiție, Secția de urmărire penală şi criminalistică astfel cum a fost remediat prin ordonanța din data de 30.09.2019 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, Secția de urmărire penală şi criminalistică, a administrării probelor, cu respectarea dispozițiilor art. 114-123 din codul de procedură penală, cu excepția celor excluse prin încheierea din data de 24.06.2019 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Curții de Apel București în dosarul 2270/2/2016 a1**, precum şi a efectuării actelor de urmărire penală. În baza art. 346 alin. (4) ?i 41 Cod procedură penală dispune începerea judecății cauzei…”, se arată în decizia Curții.

Adrian Sârbu a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) pentru evaziune fiscală, instigare la delapidare și spălare de bani, într-un dosar în care prejudiciul se ridică la aproape 14 milioane de euro.

În cadrul aceluiași dosar, au mai fost trimiși în judecată și SC MEDIAFAX GROUP SA și o serie de foști administratori și directori din cadrul grupului. Și aceștia au fost acuzați de evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani.