Date bombă prezentate de către institutul sociologic IRES pentru cei de la Realitatea TV. Conform acestuia, președintele Klaus Iohannis și-a asigurat deja un nou mandat de cinci ani la Palatul Cotroceni în fața șefei PSD, Viorica Dăncilă.

Cei de la IRES spun că Iohannis a câștigat un nou mandat cu un scor zdrobitor. Șeful statului a obținut 66,50% din voturi, în timp ce actuala șefă a social democraților doar 33, 50%. Trebuie spus că aceste cifre sunt valabile pentru ora 19 00 și nu cuprind votul românilor din Diaspora care se îndreaptă vertiginos către un milion de voturi.

Până la ora 21, au votat aproximativ 9 milioane de oameni, ceea ce înseamnă că jumătate dintre români au participat la scrutinul programat în acest final de săptămână, în turul doi al alegerilor prezidențiale.

În primul tur al alegerilor prezidențiale Klaus Iohannis câștigase cu aproape 38% din voturi, iar Viorica Dăncilă a terminat pe locul secund cu aproximativ 22 de procente.

„E o victorie importantă. Cea mai mare obținută vreodată în fața PSD. Primesc această victorie cu bucurie. Va promit că voi fi președintele tuturor românilor și celor care m-au votat și care nu. Voi fi și președintele românilor care nu au votat deloc cu speranța că data viitoare vor merge la vot. Vă promit încă un lucru.

Voi fi un președinte total implicat pentru România. Am câștigat o luptă importantă, dar nu și răboiul. E nevoie să mergem la vot și la locale și la parlamentare. Să trimitem PSD în Opoziție. Să facem România normală, cum ne-o dorim cu toții. În ROmânia normală să fie alegătorii liberali, USR-PLUS, PMP, UDMR și alegătorii PSD. Eu nu am război cu alegătorii PSD ci cu PSD/ul. Încearcă să se cramponeze de putere. Vă invit să rămâneți conectați. E xtrem de important. În România normală să aibă loc și cerctării și medici și profesorii și pensionarii. Nu există mai multe Românii cum clamează românii. Una singură, a noastră a tuturor. Mulțumesc și celor din Diaspora. Ne vom implica cu toții să creăm o nouă majoritate cu toate partidele democratice. Vom crea Românianrmală pe care și-o doresc toți românii.”, a spus Iohannis, imediat după ce a aflat rezultatele exit-poll-urilor.