Incidentul a avut loc la Spitalul Floreasca din Capitală.

Potrivit deputatului USR Emanuel Ungureanu, se pare că femeia a luat pur și simplu foc în timpul intervenției și a ars câteva secunde până ce o asistentă a aruncat un lighean de apă peste ea.

Ministrul Sănătății a confirmat și el incidentul și a trimis Corpul de control într-o vizită la Spitalul Floreasca pentru a verifica ce s-a întâmplat. „Este un incident deosebit de grav”, a declarat Victor Costache, la Digi24.

El spune că a aflat despre incident ieri, pe 27 decembrie, la 5 zile de la operație, de la o terță persoană, nu de la reprezentanții spitalului.

Se pare că femeia a fost arsă din cauza unei manevre chirurgicale greșite.

În prezent, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca nu a putut fi contactat pentru o reacție cu privire la această situație.

 

Cum a fost tratată situația

 

Deputatul Emanuel Ungureanu a trat situația destul de subiectiv pe pagina sa de facebook.

„Pacientă incendiată pe masa de operație la Spitalul Floreasca din București! Beuran, fostul consilier prezidențial al lui Iliescu a dat foc unei paciente în sala de operație! Chirurgul Beuran, un pesedist plagiator de renume, capul Umefistanului, a dat foc unei paciente pe care a operat-o în data de 22 decembrie! Iată cum descriu 2 asistente că s-ar fi întâmplat nenorocirea:

Asistenta 1 – „Când m-am întors în Blocul Operator am simțit un miros puternic de fum și am verificat de unde provine, observând că focul provine din Sala 1.

Intrând în sala 1 am văzut multă apă pe podea și toată lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operații fumega.

S-au făcut manevrele necesare unui astfel de incident, urmând ca apoi să transport pacienta în Sala 2, conform indicației medicului după care am transportat-o în ATI Poli 2.”

Asistenta 2 – „Mă aflam pe holul blocului operator auzind țipete și gălăgie,îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeată de apă în mână, i-am luat găleata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum și foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul în sala 2 la solicitarea medicului”, scrie Emanuel Ungureanu.

Potrivit acestuia, din spusele asistentelor rezultă faptul că medicul care opera o bolnavă de cancer ar fi folosit greșit substanțele de dezinfecție a tegumentelor, a îmbibat cu aceste soluții câmpul operator de sub pacientă și la contactul cu electrocauterul, pielea pacientei și câmpurile sterile au luat foc.

„Pacienta a ars ca o torță câteva secunde până ce o asistentă a aruncat un lighean de apă peste masa de operație. Pacienta incendiată pe masa de operație este în stare critică, cu arsuri peste 40% din suprafața corpului și se zbate între viață și moarte!”, a mai scris Emanuel Ungureanu.