Managerul Serviciului de Ambulanță București, Alice Grasu, vine cu date de ultimă oră privind activitatea medicilor de pe Ambulanță în prima zi de Crăciun.

Potrivit acestuia, aproximativ 50 de persoane se aflau în locuri publice când au cerul ajutorul la 112, iar 12 persoane au avut tentative de suicid.

“1098 de persoane au avut nevoie de ambulanță în prima zi de Crăciun. 726 au prezentat urgențe de cod roșu și cod galbene, 49 de persoane se aflau în locuri publice când au cerut ajutor la 112. Pentru că vorbim de ziua de Crăciun. 179 de persoane au prezentat probleme digestive. Au fost și 20 de peroane care au consumat alcool mai mult decât era permis. Au fost și 12 persoane care au avut tentative de suicid, din fericire toate au fost rezolvate cu bine”, a explicat Alice Grasu, potrivit stiripesurse.ro.

Atenție la mesele de sărbători!

Este de remarcat faptul că în această perioadă au fost problemele digestive – 179 de persoane au acuzat astfel de probleme în ultimile 24 de ore, iar medicul Alis Grasu precizează că, în continuare, trebuie moderaţie şi cumpătare în jurul mesei de sărbători.

„Când ne referim la cumpătare, nu ne referim, doar la mâncare, ci şi la consumul de băuturi alcoolice. Va trebui să avem multă grijă. În ceea ce priveşte preparatele, va trebui să ţinem cont de faptul că o treime din farfuria felului principal trebuie să fie carne, iar restul să fie legume sau salată”, a mai spus aceasta.