Premierul interimar Ludovic Orban, actualul lider al Partidului Național Liberal a declarat, azi, într-o conferință de presă, că PNL îl va susține pe Nicușor Dan ca și candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată în urma discuțiilor pe care fostul premier le-a avut cu Nicușor Dan.

“PNL a efectuat o cercetare sociologică amplă în București. În urma acestei cercetări a rezultat clar că toți candidații PNL au șansa de a câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei, dar nu avem această garanție, că pot câștiga bătălia cu PSD. Vreau să vă anunț că în urma discuțiilor pe care le-am avut cu Nicușor Dan, am luat decizia de a-l propune ca și candidat pentru primăria Capitalei, susținut de PNL”, a spus Ludovic Orban.

Îndepărtarea PSD-ului de la putere, unul dintre obiectivele liberalilor

În plus, Orban susține că, în urma studiilor sociologice efectuate, niciun alt candidat nu ar avea șanse mai mari ca Nicușor Dan, să o învingă pe Gabriela Firea. De asemenea, liderul liberalilor a mai punctat și că obiectivele PNL au în vedere îndepărtarea PSD-ului de la putere.

”În zilele următoare voi susține această propunere în fața PNL București, în fața conducerii PNL. Obiectivul nostru este acela de a oferi o guvernare a Capitalei care să ofere soluții pentru toate probleme. De la trafic, la poluare și problemele de mobilitate urbană.

Am convingerea că Nicușor Dan este cel mai potrivit candidat pentru atingerea celor 2 obiective ale PNL: primul obiectiv este de a elibera Bucureștiul de o guvernare despotică a PSD și al doilea este acela de a oferi o guvernare cât mai bună, care să ofere fiecărui cetățean posibilitatea de a trăi într-o Capitală administrată corect, într-o Capitală în care să își dorească să trăiască”, a mai spus Ludovic Orban.