Anumite surse politice din vârf au declarat pentru G4Media.ro că, Nicușor Dan, candidat la primăria Capitalei din partea USR, a făcut o înțelegere cu PNL, pentru a îl susține la următoarele alegeri locale. Anunțul urmează să fie făcut chiar de liderul PNL, Ludovic Orban, într-o declarație de presă, ce va avea loc la ora 12:00.

Se pare că, după mai multe negocieri eșuate dintre USR și PLUS în ceea ce privește alegerea unui candidat comun, s-a apelat la PNL. Cele două partide au avut de ales între Nicușor Dan și Vlad Voiculescu.

Ultimatum pentru cei doi posibili candidați

Dacian Cioloș, președintele PLUS a anunțat că dacă până la sfârșitul săptămânii nu se găsește un candidat pentru primăria Capitalei, atunci decizia va fi luată în birourile politice USR și PLUS.

”Dacă Nicușor Dan și Vlad Voiculescu nu găsesc soluția până la sfârșitul săptămânii, atunci săptămâna viitoare vom decide în birourile politice ale USR și PLUS”, a anunțat Cioloș la Digi 24.

De asemenea, reamintim că Nicușor Dan și Vlad Voiculescu au opinii diferite despre modul în care ar trebui desemnat candidatul Alianței USR PLUS la Primăria București: primul vrea sondaj, al doilea vrea alegeri interne.