Șeful Poliției Române, Ioan Buda, a spus, vineri seară, că a luat act de demiterea sa. Ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, a anunțat, vineri seară, că a propus demiterea șefului Poliției Române, precizând că locul lui Ioan Buda va fi luat de adjunctul acestuia, Florian Dragnea.

Ioan Buda a declarat, vineri seara, la Caracal, că a luat act de demiterea sa pentru intervenția defectuoasă în cazul fetei de la Caracal.

Buda a spus că apelul Alexandrei s-a terminat cu „Vine, vine”.

De asemenea, Viorica Dăncilă a cerut demisia șefului Poliției Române, Ioan Buda, după neregulile constatate în cazul crimei din Caracal.

„E o tragedie cumplită care pe mine m-a marcat profund. E imperativ să se facă lumină în acest caz, iar cei care au greșit să plătească. Vreau să cer demisia șefului Poliției Române, Ioan Buda, a prefectului județului Olt, a șefului Inspectoratului Județean. Cred că trebuie să-și dea demisia de la cel mai înalt nivel până la ultimul responsabil. Cred că trebuie o analiză riguroasă a responsabilităților STS în acest caz. Trebuie ca domnul Iohannis să facă o analiză, toți trebuie să o facem și să luăm decizii stricte”, a spus Dăncilă.