Vești de ultimă oră pentru români. În cursul zilei de joi, 26 august, a avut loc o nouă şedinţă a CNSU (Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă) care a stabilit actualizarea listei ţărilor încadrate în cele trei zone de risc epidemiologic.

Potrivit ultimelor informații, Bulgaria, țara vecină cu România a intrat în zona galbenă, pe când Elveția, dar și Maldive au intrat în zona roșie.

În ceea ce privește situația din Turcia și Grecia, cele două destinații preferate ale românilor continuă să fie în zona roșie în contextul creșterii alarmante a numărului de noi infectări.

Hotărârea CNSU. Bulgaria intră în zona galbenă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi,  26 august 2021, Hotararea numărul 63 pentrU actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Potrivit sursei citate noile modificări care vor intra în vigoare sunt următoarele:

  • în zona roșie au intrat: Elveția, Macedonia de Nord, Azerbaidjan, Liechtenstein, Guam, Bahamas,  Maldive, Anquilla și Insulele Saint Kitts și Nevis;
  • în zona galbenă au intrat:
    •din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Irak și Argentina;
    •din zona verde, în urma creșterii incidenței: Bulgaria, Serbia, Albania, Armenia, Slovenia, Belarus, Japonia, Palestina, Filipine, Mauritius, Timorul de Est, Burnei Darussalam, Guyana și Bermuda;
  • în zona verde au intrat: Emiratele Arabe Unite, Kuweit și Insulele Virgine Britanice.

Întreaga listă a țărilor cu risc epidemiologic poate fi accesată AICI.

CNSU precizează că noua listă a țărilor cu risc epidemiologic intră în vigoare la data de 29.08.2021, ora 00.00.

Hotărârea CNSU poate fi accesată integral aici.