Bulgaria, una dintre destinațiile preferate de români va intra de duminică dimineaţa pe lista galbenă. În consecinţă, turiștii români nevaccinați vor fi nevoiți să prezinte un test PCR negativ la întoarcerea în România pentru a evita carantina.

Miercuri au fost raportate 1.911 cazuri şi 33 de morţi, cifre record pentru ultimele luni. La sud de Dunăre sunt 23.814 de cazuri active, de patru ori mai multe ca în România.

Astfel, Bulgaria a depăşit deja pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori şi va intra de duminică dimineaţa pe lista galbenă.

În acest sens, turiștii români nevaccinați vor fi nevoiți să prezinte un test PCR negativ la întoarcerea în România pentru a evita carantina.

În continuare, turiștilor români care merg în Bulgaria li se solicită doar actul de identitate sau pașaportul, indiferent de situația epidemiologică, potrivit informațiilor furnizate de autoritățile bulgare.

Situația este îngrijorătoare și în România

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a prezentat miercuri, 25 august, un nou bilanț cu privire la numărul infectărilor din ultimele 24 de ore în România. Situația pare să se complice serios.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 849 de cazuri noi, dintre care 154 în București.

Până astăzi, 25 august, pe teritoriul României au fost confirmate 1.092.971 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.052.478 de pacienți au fost declarați vindecați. Precizăm că numărul persoanelor vindecate este cel valabil pentru data de 24 august a.c. și nu a putut fi actualizat din cauza unei situații de natură tehnică. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 849 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 34.453 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 24.08.2021 (10:00) – 25.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 14 decese (7 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Arad, Bistrița-Năsăud, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Neamț, Prahova, Ilfov și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.564. Dintre acestea, 212 sunt internate la ATI.

Sursă foto: Dreamstime