Este alertă printre miniștrii Guvernului Orban după ce în presă a apărut informația că un inspector şcolar din cadrul ISJ Iaşi, cu funcţie de conducere, a fost confirmat cu infecţia cu noul COVID-19.

Situația este tensionată mai ales că acesta a fost prezent la o întâlnire cu miniştrii Educaţiei şi Mediului, Monica Anisie şi Costel Alexe, dar s-au respectat normele de distanţare socială.

Inspectorul şcolar de la Iaşi a fost confirmat marţi seară cu infecţia. Inspectorul nu s-a simţit bine marţi şi a fost testat.

„În cursul serii trecute, un angajat din rândul personalului Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi a fost diagnosticat cu Covid 19. În acest context, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declanşat o anchetă epidemiologică, iar în cursul zilei de astăzi ( n.r. miercuri ), toate spaţiile instituţiei vor fi supuse unui proces de igienizare, conform procedurilor specifice”, au anunţat reprezentanţii DSP Iaşi, printr-un comunicat de presă.

Angajaţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi vor lucra prin telemuncă în perioada următoare, relaţiile cu publicul se vor face online.