Fostul antrenor al celor de la CSM Craiova, Bogdan Burcea,  va prelua banca naționalei de handbal feminin, în locul suedezului Thomas Ryde.

Vot aproape în unanimitate

Membrii Comisiei Tehnice a Federației de handbal – FRH au votat marți în aproape unanimitate ca Burcea să îi ia locul suedezului.

Trebuie precizat faptul că Bogdan Burcea a fost propus și în prima ședință a Comisiei Tehnice, însa atunci a spus că nu s-a înțeles cu Alexandru Dedu, președintele FRH.

Acesta a declarat că își dorește un antrenor cu licență Master Coach, criteriu pe care Burcea nu îl îndeplinea. Bogdan Burcea va trebui să își aleagă un secund cu o astfel de licență, iar cel mai probabil acesta va fi Ovidiu Mihăilă, dar și Horațiu Pașca ar putea fi o variantă, anunță sport.ro.

Contestatar al lui Ryde

De menționat că Bogdan Burcea a fost unul dintre principalii contestatari ai lui Thomas Ryde, inclusiv în timpul Mondialului din Japonia. El a lansat acuze grave la adresa antrenorului suedez, care au fost reluate, după ce Ryde a luat măsura de a da în judecată FRH.

Suedezul spune că respectiva comisie, care l-a concediat, nu este abilitată să facă acest lucru, având atribuţii numai la nivel de copii şi juniori.

”Şi eu puteam ocupa un loc 10-12 la Mondiale şi dacă stăteam cu spatele la meciuri! Ryde ne crede pe toţi nişte dobitoci! A spus în faţa Comisiei că dacă noi considerăm că trebuie să plece, atunci va pleca. Acum ce face, ne dă în judecată? Putem noi să-l dăm în judecată! Comisia care l-a demis pe Ryde nu l-a validat niciodată. Ilegal a fost că a primit al doilea mandat. Mai bine i-ar face statuie preşedintelui FRH, fiindcă l-a pus selecţioner!”, a declarat recent Burcea.

În pregătirea Turneului Preolimpic

”Poate să plece în vacanţă 20 de ani cu banii pe care i-a luat de la Federaţie. Sau poate 40 de ani, că ne dă şi în judecată! Nu e exclus, la tupeul lui, se poate orice. Este o pată ruşinoasă pe istoria handbalului românesc ce s-a întâmplat la Mondiale, Ryde ne-a dus în lumea a treia a handbalului. Putem să-l dăm noi în judecată, că a lipsit la meciul cu Suedia, unul decisiv, a pregătit meciul Costică Buceschi. Cea mai bună decizie care s-a luat este că a plecat Ryde”, a tunat actualul antrenor al Naționalei de handbal.

Romania va juca in perioada 20-22 martie, la Turneul Preolimpic, care va avea loc la Podgorica. Nationala noastra le va intalni pe Norvegia, Muntenegru, iar a 3-a echipa va fi stabilita dintre Kazahstan, Germania si Danemarca.