Comisia Tehnică a Faderației Române de Handbal a trimis un comunicat de presă prin care informează că selecționerul echipei de handbal feminin, Bogdan Burcea, nu va mai ocupa acest post, în urma unui vot secret al Comisiei.

În același comunicat de presă este menționat că cei 19 membri ai Comisiei Tehnice au înaintat o listă cu posibili înlocuitori ai lui Burcea, în fruntea ei fiind antrenorul lui CSM Bucureşti, Adrian Vasile.

Conform unor declaraţii ale lui Burcea după Campionatul European din Danemarca, de la finalul anului trecut, contractul său cu federaţia urma să expire la 31 decembrie 2020.

În comunicat mai este specificat că doar 5 dintre membrii Comisiei Tehnice au votat pentru păstrarea lui Burcea în funcţie.

“S-a dorit să se găsească soluţii pentru apropierea naţionalei de Olimpiadă. Şedinţa s-a făcut azi pentru că tuturor ne-a făcut bine să gândim la rece şi să luăm deciziile cele mai bune. Actualul staff tehnic nu va continua la lotul naţional, voturile au fost 12 voturi au fost împotrivă, 5 pentru păstrarea staff-ului şi 2 anulate”, spune președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu.

Cine se află pe lista antrenorilor de handbal

Acesta a mai precizat că pe lista posibililor înlocuitori se află chiar Bogdan Burcea.

“Au fost nominalizaţi opt, iar eu îi voi contacta pe primii patru în ordinea descrescătoare a voturilor primite. Primul este Adi Vasile, apoi Bogdan Burcea şi apoi la egalitate, domnul (Horaţiu) Paşca şi (Aurelian) Roşca. Dacă eşuează negocierile cu Adi Vasile, voi vorbi cu domnul Burcea, şi tot aşa”, a mai spus Dedu.

Ce variantă nu este agreată de către președintele FRH

Alexandru Dedu a mai precizat că Varianta unui antrenor care conduce în paralel şi prima reprezentativă şi un club nu este o variantă agreată, notează agerpres.ro.

“Nu îmi place, nu sunt de acord, dar, dacă cei din Comisia tehnică aşa au hotărât, aşa se va face. Până la finalul săptămânii sper să ajung la un acord cu un antrenor pentru că trebuie stabilit staff tehnic, strategie şi tot ce este nevoie pentru a fi pregătiţi de turneul olimpic. Nu este deloc timp, comisia a dorit să dea un impuls jucătoarelor, să schimbe ceva, pentru că se pot schimba puţine într-un timp atât de scurt”, precizează președintele FRH, în comunicatul anterior menționat.