Ședința PSD care precede congresuld e sâmbătă a luat sfârșit și, susțin unele surse, lasă în urmă scandaluri uriașe. PSD este măcinat de luptele între diversele facțiuni și câteva nume mari ar fi nevoite să renunțe la demnitățile pe care le ocupă.

Viorica Vasilica Dăncilă are deja sprijinul mai multor organizații județene pentru a câștiga președinția PSD. Mai mulți lideri locali și-au anunțat susținerea înainte de Comitetul Executiv. Eugen Teodorovici s-a retras din cursa pentru funcţia de preşedinte executiv. De asemenea, fostul ministru Marius Dunca, preşedintele PSD Braşov, nu mai candidează pentru funcţia de secretar general, notează Realitatea. 

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a afirmat vineri să fiecare membru al organizaţiei va vota la congres ”după cum crede”, punctând că este convins că Viorica Dăncilă va câştiga funcţia de preşedinte al partidului.

Preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, a declarat vineri că Viorica Dăncilă ”este cea mai potrivită să conducă partidul”.

„Eu consider că Viorica Dăncilă, astăzi, în momentul ăsta, este cea mai potrivită să conducă partidul. (…) Nu doar pentru asta (că deţine funcţia de premier – n.r.), pentru că eu cred că este cea mai potrivită să conducă partidul astăzi. Asta este opţiunea mea”, a spus Arsene, înainte de începerea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Daniel Florea, primarul sectorului 5  a spus că o va susţine pe Viorica Dăncilă la funcţia de preşedinte al PSD şi nu ia în calcul să se retragă din cursa pentru funcţia de preşedinte executiv.