Serviciile oferite de Bosch se concentrează asupra ingineriei sistemelor, funcţiilor şi software-urilor pentru conceptele de trenuri de rulare şi asupra soluţiilor referitoare la dinamica autovehiculelor, precum şi asupra integrării componentelor electrice şi electronice. Aceste servicii de inginerie sunt disponibile în special pentru prototipuri şi autovehicule produse în serie, însă la scară redusă.

De peste 12 ani, Bosch Engineering este un partener cu experienţă în materie de inginerie pentru autovehiculele echipate cu motoare cu ardere internă şi sisteme de propulsie alternativă.

„În mare parte, utilizăm produse ale Grupului Bosch, pe care le modificăm” a afirmat Bernhard Bihr, preşedintele diviziei Bosch Engineering. Aceste produse includ motoarele electrice şi electronica de alimentare pe care Bosch le produce deja în serie. La solicitarea clientului, Bosch Engineering integrează şi acumulatorii litiu-ion, produşi de societatea mixtă SB LiMotive. Mai mult, componente de la alţi furnizori pot fi integrate în sistemul general.