Noi critici la adresa planurilor autorităţilor din România referitoare la certificatul verde!

Forma actuală a certificatului verde, o utopie! Încalcă drepturile din naştere ale persoanelor

Obligativitatea acestuia este o mare utopie, este de părere avocatul Daniel Ionaşcu, președinte executiv al PPUSL.

Invitat la Antena 3, Ionaşcu a vorbit despre dreptul unui cetăţean la viaţă, la muncă şi la libertate. Comentând declaraţiile lui Florin Cîţu, care a cerut oprirea dezbaterilor pentru proiectul de lege referitor la certificatul verde, în comisiile din Camera Deputaţilor, pentru că prevederea prin care statul plătește testarea angajaților de la stat este discriminatorie faţă de angajații de la privat, acesta a precizat:

“Declarația domnului Cîțu, în mod evident, de ignorat. Eu presupun că sunt netrecut prin boală, nevaccinat, fără test, dar fac proba sănătății mele în permanență.

Atenție, dreptul meu natural care este deasupra oricărui drept creat.

În contextul în care tu nu vorbești despre ceea ce eu ca om am ca drept dat prin naștere, prin simplul act al existenței mele, înseamnă că tu nu ești vrednic nici să faci politică, nici nu știi, nici nu te-ai consultat cu cineva care știe, nici cei ce te-au sfătuit habar nu au.”

“Câți oameni au murit din cauza incompetenței și politicilor dezastruoase, catastrofice”

Avocatul Daniel Ionaşu numeşte certificatul verde o utopie şi critică autorităţile care, în loc să se concentreze pe scăderea numărului de morţi din România, s-a pierdut într-o gâlceavă totală.

“Certificatul verde este o utopie atât de mare, încât a reușit să facă două lucruri substanțiale.

Într-o perioadă în care trebuia să ne concentrăm pe sănătatea efectiv a fiecăruia, și cum reducem numărul de morți, noi ne-am concentrat pe o gâlceavă totală, care, în ce tabără e, a vaccinaților sau a nevaccinaților.

Pe de altă parte, mă bucur teribil. Campania cetățenească pe care am inițiat-o, de testare gratuită, de două ori pe săptămână, iată, naște dezbateri și în alte medii, implicit guvernamentale. De ce? Pentru că cu aceasta trebuia început acum un an și jumătate.

Au avut bani în schimb de utopia utopiilor, de mici și de tombole. Trebuiau să limiteze și boala și pandemia. Cine îmi spune mie câți oameni au murit din cauza incompetenței și politicilor dezastruoase, catastrofice, a acestor oameni și cine răspunde pentru moartea lor?”, a mai declarat acesta, potrivit antena3.ro.

“O gândire mai primitivă nu am văzut la nimeni”

Liderul PPUSL subliniază că este deosebit de importantă abilitatea Guvernului de a comunica în faţa de a românilor şi de a-i convinge cu adevărat de importanţa vaccinării, nu prin cadouri de 100 de lei sau prin trei mici. “Vaccinul face parte din schema de tratament a unui om”, a declarat Ionaşcu.

“În mod evident, politicile de Sănătate Publice făcute de această guvernare, în mod evident, a adus cu siguranță catastrofe în multe case ale românilor, din cauza faptului că s-au bâlbâit pe vaccin și pe primul-ministru. Când e, când nu e. Când avem, când nu avem. Pe de altă parte, au adus vaccinul acesta, iar o gândire mai primitivă nu am văzut la nimeni.

În mod evident, acum se vede și în lume și vedem și noi, că cel vacccinat poate fi purtător de virus. În contextul acesta, opțiunea vaccinării, în mod evident este una care ține de tine, de abilitatea unui Guvern de a comunica cu omul, dar nu în sensul : vaccinează-te că îți dau 100 de lei, vaccinează-te că îți dau trei mici”, a adăugat Daniel Ionaşcu.