Astfel, noul președinte executiv al Umaniștilor este avocatul Daniel Ionașcu, cel care până în prezent era unul dintre vicepreședinții partidului.

Partidul Puterii Umaniste a obținut aproape 3% la alegerile prezidențiale și își propune să obțină un scor și mai bun la alegerile locale, unul care să depășească pragul electoral.

Daniel Ionașcu este avocat reputat, printre clienții săi numărându-se diverse personaje celebre. El este invitat des în studiourile de televiziune, unde s-a făcut remarcat prin calitățile sale oratorice și pregătirea ireproșabilă.

Umaniștii au adoptat și o rezoluție, privind aplicarea principiilor umaniste în viitoarea campanie electorală, rezoluție care a stabilit și un set de reguli.

Redăm mai jos conținutul integral al rezoluției:

”Rezoluţia Consiliului Naţional al Partidului Puterii Umaniste (social liberal)

Asumând

Necesitatea transpunerii principiilor doctrinei umaniste în politici publice concrete, în beneficiul întregii societăţi româneşti,

Imperativul consolidării clasei de mijloc, componentă esenţială a unei democraţii autentice şi a unei economii competitive

şi

Prioritatea promovării onestităţii şi “valorii umane” drept criterii fundamentale pentru ocuparea funcţiilor publice,

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), în pregătirea participării la alegerile locale organizate în anul 2020,

Hotărăşte:

Selecţia candidaţilor umanişti la alegerile locale şi parlamentare va fi realizată pe criteriul experienţei şi competentei profesionale. Candidaţii umanişti vor fi, în principal, persoane împlinite pe plan uman şi profesional, desprinse de interesele materiale personale, capabile să se pună real în slujba comunităţilor pe care le reprezintă.

Reprezentanţii PPUSL în administraţia locală vor promova, cu precădere, proiecte şi politici publice dedicate consolidării clasei de mijloc, stimulării creativităţii şi inovaţiei, precum şi asigurării unei protecţii eficiente categoriilor sociale vulnerabile.

Organizaţiile teritoriale ale PPUSL pot încheia alianţe politice pe plan local exclusiv în vederea aplicării unor proiecte şi soluţii selectate în urma unor largi consultări ale comunităţilor locale. Orice propunere de alianţă locală va fi prezentată – în vederea validării de către conducerea centrală – însoţită de setul de măsuri concrete ce va fi asumat transparent de către toate forţele politice implicate.

Toţi candidaţii umanişti vor prezenta, în scris, comunităţilor pe care doresc să le reprezinte, priorităţile mandatelor de aleşi locali sub forma unui set de măsuri concrete, care va conţine inclusiv termenele de finalizare, metodele şi resursele utilizate.  Ulterior obţinerii funcţiei pentru că au candidat, reprezentanţii umanişti în administraţia publică locală vor realiza, trimestrial, rapoarte de activitate în care se vor raporta, punctual, la fiecare dintre angajamentele asumate în campania electorală.

În vederea participării la alegerile locale, Organizaţiile judeţene ale PPUSL vor transmite, până la data de 15 martie 2020, listele cu toţi candidaţii umanişti pentru funcţiile de primar, consilier local şi consilier judeţean.

În ultima perioadă, Daniel Ionașcu a atras atenția în intervențiile sale publice că actuala clasă politică este o mare dezamăgire. Umanistul a spus în repetate rânduri că preocupările partidelor parlamentare sunt strict legate de viitorul lor politic, fără a lua în seamă nevoile oamenilor și ale țării”.