Patru medici de la Institutul Matei Balș din București și-au anunțat marți demisia, în contextul epidemiei de coronavirus, a anunțat Viorel Husanu, liderul sindicatului Sanitas București.

Conform liderului sindical, medicii și personalul auxiliar sanitar pot beneficia în mod legal de acest spor, în vederea compensării financiare a riscurilor asumate”.

Aceleaşi sporuri sunt solicitate şi pentru angajaţii Direcţiilor de Sănătate Publică care fac anchete epidemiologice şi care iau contact cu posibili subiecţi infectaţi, potrivit StirileProtv.

La personalul medical se gandeste cineva ?DaNoi, cei de la SANITAS, atragem atentia a nu stiu cata oara ca VOI meritati mai mult .Pt ca VOI sunteti SANITAS ! Voi faceti ROMANIA bine !

Posted by Viorel Husanu on Tuesday, 10 March 2020

 

Am depus către cele două Comisii de Sănătate din Parlamentul României un material privind modificarea Legii Salarizării precum şi a Regulamentului de sporuri care ar da posibilitatea de a rezolva inechităţile din sistem. Din ce ştiu eu, numai astăzi şi-au dat demisia de la Matei Balş 4 salariaţi.

S-au scos posturi la concurs şi nu sunt doritori. Oare de ce? Propunerea Sanitas Bucureşti de modificare a actelor normative menţionate mai sus cred că ar trebui urgent discutată!”, a scris pe Facebook Husanu.