Informația momentului! România TV  a anunțat, marți seară, că în laptopul ridicat de anchetatori din casa criminalului din Caracal, Gheorghe Dincă, ar exista bănuiala că sunt și filmulețe cu minori. Astfel, dezvăluirea ar duce la o altă acuzație ce i s-ar putea aduce criminalului, și anume pronografie infantilă.

Cu fiecare zi care trece, povestea lui Gheorghe Dincă devine și mai complicată. La percheziții, echipa de criminaliști a descoperit, în afară de telefoanele învechite, un laptop, o cameră foto digitală și stickuri de memorie. Camera foto ”nu e ultima generație, dar e modernă”, spun sursele Libertatea.ro.  DIICOT a luat mandat de percheziție informatică și, în zilele următoare, va investiga memoria device-urilor reperate în casa din Caracal. Mai mult de atât, se pare că Dincă avea și un cont de Facebook, creat pentru el de un băiat.

Specialiștii Poliției au început, marți, percheziția informatică asupra telefoanelor, în număr de trei, luate din casa bărbatului acuzat că le-a sechestrat, violat și ucis pe Alexandra și Luiza. Datele obținute astfel i-ar putea ajuta pe anchetatori să obțină noi probe împotriva lui Gheorghe Dincă.

Comunicatul DIICOT de marți

„Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele: astăzi, data de 06.08.2019, procurorii DIICOT – Structura centrală împreună cu polițiști specializați din cadrul Poliției Române – delegați în cauză, au continuat percheziția efectuată la domiciliul inculpatului  Dincă Gheorghe, precum și cercetarea la fața locului din data de 05.08.2019, în zona indicată de către inculpat, respectiv o lizieră situată pe traseul Călăraşi-Bucureşti. În urma cercetării la fața locului efectuate în cursul zilei de astăzi, la locul mai sus menționat, după cernerea cenuşei, au fost identificate și alte fragmente osoase și dinți”, se arată într-un comunicat DIICOT.

„Menționăm că medicii legiști aflați la fața locului au concluzionat faptul că resturile de fragmente osoase examinate sunt cu cea mai mare probabilitate de natură umană. De asemenea, în cauză a avut loc audierea mai multor persoane și s-a procedat la efectuarea perchezițiilor informatice asupra unor medii de stocare, la domiciliul inculpatului, acesta fiind asistat de către apărătorul din oficiu”, mai menționează sursa citată.