Directorul Institutului de Criminalistică a făcut o serie de dezvăluiri cu privire la cazul Caracal. Acesta susține că nu se poate afla din ce an provin oasele și că analiza izotopului carbonului 14 este inutilă în cazul de față.

„Dacă ne referim strict la osemintele găsite în cazul Caracal, un răspuns punctual este nu. Analiza izotopului carbonului 14 se realizează pentru oase de mii de ani. Tipul de înjumătățire a carbonului în oase este de 15.470 de ani +/- 30 de ani. Nu ne va oferi o informație niciodată dacă oasele provin dintr-un anumit an. Ne va oferi o informație că oasele provin dintr-o anumită perioadă, sunt ale unei persoane de exemplu care a trăit în 1920 sau 2019. În funcție de tipul de analiză efectuată.

De asemenea, acesta a declarat că un posibil experiment de ardere a unui cadavru într-un butoi nu va aduce informații în ancheta actuală.

„Arderea unui cadavru într-un butoi nu va aduce informații în cazul de față. Nu va aduce informații care să fie utilize cauzei. Modul în care a fost găsit butoiul, modul în care au fost găsite oasele la fața locului. Un astfel de experiment nu aduce nicio informație”, a mai spus directorul Institutului de Criminalistică.