John Mormando a aflat recent că suferă de cancer la sân. Incidența acestei boli în rândul bărbaților este de doar 1%. Când le-a spus colegilor, a aflat cu stupoare că mai mulți dintre ei sufereau de forme neobișnuite de cancer.

„Nu aveam nici cea mai mică idee că ce s-a întâmplat atunci ne va afecta și în ziua de azi”, spune bărbatul.

În luna aprilie, un grup de cercetători a publicat un studiu realizat pe 14.474 de pompieri care au participat la operațiunile de salvare de la 11 septembrie și care nu sufereau de cancer la data de 1 ianuarie 2012. Oamenii de știință au estimat că aproape 3.000 dintre participanții la studiu s-ar putea îmbolnăvi de cancer până în 2031.

Peste 5.000 de persoane care s-au aflat în Turnurile Gemene sau au participat la operațiunile de amploare din 2001 s-au îmbolnăvit de cancer, spune avocatul Michael Barasch, a cărui firmă reprezintă 11.000 de persoane afectate de atacuri, în procesele comune intentate de acestea.

Jeff Flynn, în vârstă de 65 de ani, se afla în Manhattan în dimineața zilei de 11 septembrie 2001 și a văzut ambele avioane lovind turnurile.

„Deși nu am murit în acea zi, mulți dintre noi se sting afectați de bolile cauzate de inhalarea acelor substanțe toxice”, spune bărbatul, care a fost și el diagnosticat cu cancer la sân.

Peste 75.000 de pompieri, polițiști și paramedici au intervenit pentru salvarea victimelor atacurilor teroriste din New York. Dintre aceștia, cel puțin 2.000 au murit până acum din cauza substanțelor extrem de toxice inhalate atunci, alte mii sunt bolnave, iar numărul celor cărora s-ar putea îmbolnăvi în următorii ani este tot de ordinul miilor.

SURSA: digi24.ro