Pașaportul de vaccinare, inutil în lupta cu pandemia? Bogdan Glăvan: Rata de infectare este mai mare în cazul populației vaccinate

În acest context, Bogdan Glavan susține că „pașaportul de vaccinare este inutil”, fiind „o restricție care jignește inteligența” și „antagonizează societatea”.

„Conform estimărilor oficiale DIN TEREN ale guvernului UK, vaccinarea nu împiedică transmiterea virusului. După cum se observă, în cazul populației de peste 40 de ani rata de infectare este mai mare în cazul populației vaccinate.

Rata deceselor, însă, este mult mai mică în cazul persoanelor vaccinate, fenomen relevant în cazul persoanelor de peste 60 de ani. Morala? Pașaportul de vaccinare este inutil. O recunosc inclusiv politicienii din Israel sau UK. O restricție care jignește inteligența, ignoră tot ce știm despre CORONA-viruși, antagonizează societatea, servește doar POLITRUCILOR. Muuult mai importantă este convingerea vârstnicilor să se vaccineze”, a scris Bogdan Glavan pe Facebook.

Certificatul verde în România

Amintim că Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat noi măsuri în contextul pandemiei. În cazul în care incidenţa este între 3 şi 6 la mia de locuitori, nunţile şi botezurile pot fi organizate în spaţii închise doar cu invitaţi vaccinaţi, testaţi sau trecuţi prin boală, folosindu-se certificatul verde.

Astfel, CNSU a adoptat în şedinţa de joi, Hotărârea numărul 70 prin care se propune stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19. Prin acest document se aprobă folosirea pentru acces la evenimente green pass-ul, certificatul verde COVID-19. Acesta va deveni obligatoriu în localităţile unde rata de infectare este mai mare de 3 la mie şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Se va folosi certificatul verde pentru competiţiile sportive organizate în spaţii închise sau deschise, pentru activitatea în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, pentru organizarea şi desfăşurarea în spaţii deschise a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale, pentru evenimentele private în spaţii închise, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente; pentru organizarea de cursuri de instruire şi workshop-uri, organizarea de conferinţe în spaţii închise, organizarea de mitinguri şi demonstraţii, dar şi pentru acces în restaurante, cafenele, în spaţii închise, în intervalul orar 05.00-02.00.

Același lucru se va întâmpla cu activitatea sălilor de sport/fitness în spaţii închise, activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spaţii închise şi cu activitatea piscinelor interioare.

Sursă foto: Dreamstime