"Din punct de vedere economic e deja o catastrofă, ea se va adânci în perioada următoare fiindcă vine tzunami din Europa, vine tzunami şi din Statele Unite, ştiţi foarte bine, pe 2 august expiră data când se mai pot împrumuta Statele Unite în Grecia", a spus Chirieac într-o emisiune televizată.

Potrivit acestuia, avem cel mai slab Guvern din ultimii 21 de ani. "Şi spun acest lucru pe date şi cifre, mă refer în primul rând la cifra de absorbţie, singura care contează, absorbţie a fondurilor europene. Nu contracte semnate, că alea nu se duc niciodată la îndeplinire. Şi primii bani care se vor pierde, miliardul de euro la sfârşitul acestui an", a adăugat Chirieac.

"Constat că două iniţiative de campanie electorală lansate de domnul preşedinte Traian Băsescu în ultima vreme, prima aceasta cu modificarea Constituţiei, a doua cu regionalizarea, îşi produc efectele. În privinţa Constituţiei se declanşează o luptă între bogaţi şi săraci, o luptă de clasă, fiindcă în această perioadă toate categoriile sociale s-au învrăjbit între ele. Bugetarii cu privaţii, medicii cu poliţiştii, funcţionarii de stat cu funcţionarii contractuali", a spus analistul.