Warren Buffett (85 de ani, foto) este un om de afaceri american. Este recunoscut pentru stilul său de viaţă modest, în ciuda averii imense pe care o deţine. Este preşedinte şi cel mai mare acţionar al Berkshire Hathaway, investitor.

În anul 2015 averea sa a fost estimată la 62,3 miliarde de dolari, iar în prezent aceasta ajunge la 68,5 miliarde de dolari, investitorul american având o creştere substanţiala, de 6,2 miliarde de dolari.

Harold Glenn Hamm (70 de ani) este un antreprenor american implicat în principal în afacerile cu gaze si petrol.

Anul 2016 i-a adus o creştere de 6,2 miliarde de dolari, averea sa depăşind 13,1 miliarde de dolari.

Fraţii Walton (Rob Walton, Jim C.Walton şi Alice Walton)

Rob Walton(71 de ani) este un om de afaceri American, fondatorul Walmart alături de fratele său Jim C. Walton (68 de ani), iar mezina familiei, Alice Walton (66 de ani), este cea mai bogată femeie de pe pământ, potrivit Business Insider.

Rob Walton a încheiat anul 2015 cu o valoare de 30,1 miliarde de dolari, în timp ce fraţii săi ajung la 30,4 miliarde de dolari – Jim Walton, respectiv 29.6 miliarde de dolari – Alice Walton. Anul 2016 le-a adus celor trei creşteri de 5,9 miliarde, 5,8 miliarde respectiv 5,5 miliarde de dolari.

Jeff Bezos

Jeff Bezos (52 de ani) este un antrepenor american, care a jucat un rol esenţial în comerţul electronic, fondator si CEO al companiei Amazon.com, o companie de vânzare cu amănuntul pe baza comenzilor prin Internet.

Averea acestuia era de 59,7 miliarde de dolari în anul precedent şi a înregistrat o creştere reprezentativă, de 5,4 miliarde de dolari, în 2016.

Liliane Bettencourt

Liliane Bettencourt (93 de ani) este o femeie de afaceri şi filantroapă franceză. Ea este acţionarul principal al companiei L’Oreal, şi în februarie 2014 a fost desemnată de Hurun Report drept cea mai bogată femeie din lume, cu o avere netă de 34 miliarde de dolari. Anul 2016 i-a adus o creştere de 5 miliarde de dolari, averea acesteia depăsind 33 de miliarde.

O evoluţie spectaculoasă a avut şi Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, tailandezul Charoen Sirivadhanabhakdi şi omul de afaceri Mexican Alberto Bailleres, toţi adăugand la avere peste 4 miliarde de dolari.

Pierderile cele mai mari în anul 2016, s-au înregistrat la miliardarii: Alwaleed Al Saud – 5,7 miliarde de dolari, italianul Leonardo del Vecchio – 5,1 miliarde de dolari şi Wang Jianlin – 5 miliarde de dolari.

Datele sunt actualizate la 14 iulie 2016.