După ce l-a felicitat pentru numirea în funcția de ministru, premierul i-a transmis lui Leonard Orban că va trebui ca în perioada imediat următoare să soluționeze problema reluării plăților pe fonduri europene.
”Avem un set de măsuri de aplicat astfel încât să putem relua în această toamnă plățile pe fonduri europene. În acest moment avem suspendate plățile pentru a nu pierde din bani prin aplicarea de corecții de către Comisia Europeană”, a arătat Boc la începutul ședinței de Guvern de miercuri.
El a mai spus că o altă prioritate a noului ministru va fi de realocare a fondurilor europene între diverse programe sectoriale în funcție de viabilitate și gradul de utilizare.
”Trebuie susținute programele solvabile și cu un efect multiplicativ în economie. Trebuie avută în vedere în acest sens susținerea programului de reabilitare termică a locuințelor”, a precizat Boc.
Leonard Orban a participat miercuri la prima ședință de Guvern în calitate de ministru al Afacerilor Europene după ce Parlamentul a adoptat marți înființarea acestui nou minister.