Anul acesta, în sistemul bugetar, au fost reduse 88.067 de posturi, din care 14.462 erau posturi vacante, iar 73.605 reprezentau posturi ocupate, a spus premierul Emil Boc.

El a adăugat că pentru o parte dintre aceste posturi, procedurile de disponibilizare sunt în derulare. În acest an, prin actele aprobate de guvern, un număr de 88.067 de posturi au fost disponibilizate. Potrivit premierului, 14.462 reprezintă posturi vacante, iar 73.605 erau posturi ocupate.

„Pentru toate aceste disponibilizări există acte normative, iar în unele situaţii procedurile sunt în derulare. Rezultatele muncii noastre de acum se vor vedea în 2011 şi 2012. E un bilanţ de etapă, suntem în grafic, dar procesul continuă. În fiecare domeniu de activitate vor rămâne atâţia oameni cât va fi nevoie”, a afirmat premierul.

Emil Boc a mai spus că a făcut apel ca restructurările să se facă pe bază de competenţă. „Aceasta este cheia procesului de restructurare, şi anume rămânerea la slujbă a celor competenţi, iar ceilalţi să-şi găsească alt loc de muncă”, a declarat premierul.

Emil Boc a spus că angajaţii disponibilizaţi au posibilitatea să se recalifice profesional sau să-şi găsească o slujbă din cele 10.000 de locuri de muncă vacante existente la nivel naţional.
Potrivit acestuia, Guvernul va sprijini mediul privat pentru a putea absorbi forţa de muncă disponibilizată din sistemul bugetar.