Întâlnirea cu oficialităţile locale a avut loc lângă lacul de acumulare aflat la 1.400 metri altitudine, de unde se va lua apa pentru înzăpezirea pârtiilor de schi. Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat că este cea mai mare investiţie în turism de după 1989, în valoare de 120 milioane de lei, arătând că este vorba despre o lucrare care va sprijini turismul montan şi unde vor putea veni iubitorii schiului.
„O parte dintre probele pentru Festivalul olimpic al tineretului european care se va desfăşura la Braşov şi în alte patru oraşe de pe Valea Prahovei în 2013 se vor desfăşura în Poiana Braşov pe pârtiile aflate acum în construcţie. Suntem în grafic cu lucrările pentru festival, suntem capabili să organizăm acest festival în 2013”, a spus Elena Udrea. Ministrul Turismului a adăugat că pentru Festivalul olimpic al Tineretului European, pentru oraşele organizatoare Azuga, Predeal, Sinaia, Râşnov şi Braşov există un proiect integrat în valoare de 400 milioane de lei.

La rândul său, premierul Emil Boc s-a arătat impresionat de lucrările care se desfăşoară şi crede că tot mai mulţi români nu vor mai pleca în Austria sau în alte staţiuni în afara ţării la schi ci vor veni la Poiana Braşov. „Este o investiţie mare, iar pentru cei care se interesează unde sunt banii pentru investiţii să se uite să vadă această investiţie unde sunt fonduri guvernamentale. Voi susţine cu toată convingerea asemenea proiecte”, a spus premierul.

Întrebat despre autostrada Bucureşti-Ploieşti, despre infrastructură în general până la Braşov, premierul a spus că cel târziu în primăvara anului 2012 întreaga autostradă Bucureşti-Ploieşti va fi gata, avansând ca termen luna aprilie. El a menţionat că pentru porţiunea Comarnic-Braşov, se află la Ministerul Transporturilor, în faza finală, studiile de specialitate pentru acest tronson care, cel mai probabil, se va executa în parteneriat public-privat. Alături de premierul Emil Boc şi ministrul Turismului, Elena Udrea, a fost prezent şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Sursa: Agerpres