Înlocuirea lui Zevedei din funcţia de director general al instituţiei care gestionează fonduri europene de patru miliarde euro destinate dezvoltării resurselor umane intervine la puţin timp după ce ministrul Muncii, Ioan Botiş, şi-a dat demisia în urma unui scandal privind accesarea de fonduri europene de către ONG-ul la care lucra soţia sa.
La conducerea Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane a fost numită Carmen Ionel, care a fost anterior şef de serviciu în cadrul direcţiei economice a instituţie şi care va avea un mandat de şase luni.
UPDATE: Boc: Decizia a fost una managerială
Decizia privind schimbarea din funcţie a directorului general al AMPOSDRU este una managerială, ce urmăreşte asigurarea transparenţei în “cazul Botiş”, a declarat Emil Boc.
“Este o decizie managerială pe care am luat-o, în primul rând, cu scopul de a asigura transparenţă totală în gestionarea anchetei în cazul Botiş şi ca să nu existe suspiciuni în derularea acesteia. Vreau să văd că ancheta se desfăşoară transparent”, a explicat Boc.