Mii de persoane și-au luat rămas bun de la legendarul jucător Bobby Charlton

Bobby Charlton, marele jucător al lui Manchester United, a fost unul dintre cei mai buni jucători de fotbal englez, dar și un om „umil” și „fantastic”. Mii de fani și unele dintre cele mai mari nume ale sportului și-au luat luni un ultim rămas bun de la el.

Charlton, câștigător al Cupei Mondiale cu Anglia și unul dintre cei mai buni jucători ai lui United, a murit pe 21 octombrie, la vârsta de 86 de ani.

Fostul antrenor al lui United, Alex Ferguson, foștii jucători Andy Cole și Paul Scholes, selecționerul Angliei, Gareth Southgate, Prințul William și președintele UEFA, Aleksander Ceferin, s-au numărat printre cei aproximativ 1.000 de invitați care au participat la slujba privată de la Catedrala din Manchester.

„Am știut imediat ce tip grozav era … Chiar și în timpul serviciului internațional era vorba de victorie. Un tip umil, un mare familist. Nu i s-a urcat niciodată succesul la cap”, a declarat fostul coechipier al lui Charlton, Alex Stepney, pentru BBC, potrivit Reuters.

O mulțime de fani și personalități l-au condus pentru ultima dată pe Old Trafford

Cortegiul său funerar s-a oprit în fața statuii Trinity a lui Bobby Charlton, George Best și Denis Law. Cei trei au ajutat United să devină primul club englez care a câștigat Cupa Europeană în 1968. O mulțime de buchete și eșarfe au fost așezate cu grijă în jurul bazei statuii.

Harry Maguire și Luke Shaw s-au numărat printre actualii jucători ai lui United care au participat la slujbă, mulți dintre fiind însă absenți din cauza obligațiilor internaționale. Managerul Erik ten Hag nu a putut participa din cauza unui angajament în Olanda.

Sosirea echipei Angliei la baza lor de antrenament de la St. George’s Park a fost amânată luni pentru a le permite lui Southgate, Maguire și altora să participe.

„Se poate spune că este vorba despre cel mai mare fotbalist englez pe care l-am avut vreodată”, a declarat fostul căpitan al lui United, Steve Bruce, pentru Sky Sports.

„Apoi, bineînțeles, a avut clasă și ca om. Așa că, atunci când ai un amestec dintre cele două, poți înțelege de ce vor fi mii de oameni aliniați pe străzi.

Un lucru simplu pe care l-a spus întotdeauna (când m-am alăturat lui United): ‘Este un club grozav. Bucură-te de el, bucură-te de privilegiul de a juca pentru acest mare club de fotbal’”, a adăugat acesta.

Un alt fost căpitan al lui United, Bryan Robson, a spus că este „o zi tristă pentru fotbal, pentru Man United și pentru familia lui Sir Bobby”.

„A fost un jucător fantastic, dar nu numai atât, a fost o persoană minunată”, a declarat Robson pentru Sky News.

bobby charlton
SURSA FOTO: Facebook – Manchester United

Ceremonia ar urma să includă omagii și elogii din partea fostului director executiv al lui United, David Gill, și a fostului director executiv al Fundației Manchester United, John Shiels, plus un omagiu personal din partea familiei lui Charlton.

Imnurile urmau să includă „Abide With Me”, care se cântă în mod tradițional înainte de finala Cupei Angliei.

Bobby Charlton a fost o figură cheie în echipa Angliei care a câștigat Cupa Mondială din 1966, jucând alături de fratele său Jack. A jucat 758 de meciuri pentru United, marcând 249 de goluri, câștigând trei titluri de campion, Cupa Angliei și Cupa Europei.