Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, trage un nou semnal de alarmă cu privire la evoluția cazurilor de coronavirus. Aceasta a pus accent pe formele severe pe care unii pacienți el fac totodată a făcut un apel la români cu privire la  respectarea măsurilor de igienă în condițiile în care și România, ca restul Europei, se îndreaptă spre un nou val al infectărilor.

Reacția medicului survine după ce, joi, România a raportat peste 1.700 de infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore, acesta fiind un nou record negativ al pandemiei în țara noastră.

De asemenea, medicul s-a declarat îngrijorat de faptul că cele mai multe infectări au fost confirmate în Capitală.

„E îngrijorător că numărul de cazuri raportate în ultimele două zile este în creștere iar Bucureștiul este pe primul loc.

Îngrijorător este că la Institutul Marius Nasta numărul pacienților cu forme moderate și severe reprezintă 80% din totalul celor internați, nu neapărat la terapie intensivă, dar care au nevoie de oxigen”, a spus medicul, la Digi24.

Hipertensiunea, un pericol în fața virusului

Totodată, aceasta a mai subliniat faptul că forma de coronavirus depinde de comorbidățile pe care un pacient le are, dând exemplu hipertensiunea.

În același timp, medicul este de părere că toamna acestui an va fi extrem de dificilă din punct de vedere sanitar.

”Majoritatea au comorbidități, dar surprinzător este că forma severă de coronavirus dacă au, de exemplu, o hipertensiune pe care, de regulă, o tratează și nu necesită spitalizare.

Există riscul să crească numărul de cazuri, vedem tendința nu doar la noi, ci și în Europa. Europa a intrat în valul doi, din păcate noi pornim în această direcție de pe o poziție care nu ne avantajează deloc, cu număr mare de cazuri. Toamna va fi extrem de dificilă.

Avem lucruri pe care le putem face ca să ne protejăm de infecții”, a mai adăugat Beatrice Mahler.