Mii de oameni au ieșit în stradă în Piața Victoriei, dar și aici au fost probleme. Sindicatele nu au cerut autorizație de protest cu trei zile înainte, cum prevede legea, și mai mult decât atât, au blocat traficul în cea mai importantă zonă din Capitală. Conform planului inițial, sindicaliștii ar fi trebuit să protesteze doar în Piața Victoriei, dar lucrurile s-au schimbat pe parcurs. Protestatarii au pornit în marș spre Parlament și astfel au blocat cea mai circulată zonă din București.

Asta în timp ce copiii continuă să sufere, iar unii profesori chiar ar vrea să se întoarcă la ore. Sunt cu toții afectați de aceste negocieri parcă din start blocate, unde sindicatele refuză orice propunere din partea Guvernului. Sindicatele creează astfel și o problemă majoră pe care, poate își dau seama sau nu, dar o vor resimți toate cadrele didactice. Prin faptul că se prelungește această grevă, profesorii pierd din salariu. Fiecare zi în grevă înseamnă o zi în minus la salariu.

Guvernul a încercat să mulțumească pe cât posibil sindicatele. Au fost ore întregi de discuții, zile la rând de negocieri, propuneri în diverse forme de creștere a veniturilor, ba chiar mai mulți miniștri au acceptat să meargă personal la sediul celui mai mare sindicat din învățământ pentru a purta aceste negocieri.

Guvernanții au spus clar că nu pot susține majorări salarile, dar pot compensa cu alte tipuri de creșteri de venituri. Executivul a propus bonusuri pentru angajații din învățământ de 2.500 lei, iar pentru personalul nedidactic 1000 lei. Însă răspunsul sindicatelor a fost același: refuz total. Sindicaliștii au declarat ulterior că vor neapărat majorări de salarii și refuză orice alt tip de ofertă din partea Guvernului.

Pentru liderii sindicali, cel puțin, aceste majorări par să nu fie necesare. Din informațiile apărute până acum în presă, spre exemplu, liderul Spiru Haret, Marius Nistor a încasat mai mult decât Președintele României. Conform defapt.ro, „în declarația de avere din anul 2022, care se referă la anul fiscal 2021, Nistor declară venituri salariale de peste 255.00 de lei”, adică mult peste ce a primit Președintele României. Un alt exemplu este Anton Hadăr. Potrivit defapt.ro, liderul Alma Mater „a adunat de la stat circa 550.000 de lei, doar în 2021, adică o medie de 45.000 de lei pe lună” de la 13 instituții de învățământ. În plus, Hadăr are trei case și un apartament.