Ministrul Dezvoltării, Vasile Blaga, a declarat, luni, la începutul şedinţei coaliţiei PSD-PDL, că este imposibil de pus în practică propunerea ca Guvernul să cumpere 50.000 de locuinţe de la dezvoltatori, menţionând însă că ideea va fi discutată.

„Mi-am mai spus punctul de vedere vizavi de propunerea domniilor lor, cea referitoare la a cumpăra de pe piaţă 50.000 de locuinţe de la dezvoltatori. Este imposibil, şi ei ştiu lucrul ăsta. Mă bucur că şi dumneavoastră, media de specialitate, aţi spus acest lucru. O s-o discutăm, orice discuţie este bine venită, dar în condiţiile în care Ministerul are pentru toate cele trei programe 160 de milioane de euro, dacă socotiţi că o locuinţă medie este în jur de 40-50.000 de euro, cu toţi aceşti bani am fi putut cumpăra de pe piaţă doar 3.000 de locuinţe. Pe când aşa, noi lucrăm la peste 20.000 de locuinţe. Anul acesta vom termina 6.000 iar anul viitor va fi primul an cu 10.000”, a spus Blaga, potrivit Mediafax.

Membrii coaliţiei PSD-PDL se întâlnesc, luni dimineaţă, la Senat, în şedinţă, pentru a discuta despre planul PSD cu măsuri anticriză. La şedinţă participă şi ministrul Justiţiei.

„Guvernul este în urma crizei”

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat că de şase luni Guvernul este în urma crizei, riscându-se un derapaj economic şi social dacă nu se iau măsuri imediate, el precizând că PSD aşteaptă de la PDL, luni, un răspuns oficial la planul anticriză propus de social-democraţi.

Hrebenciuc a spus, duminică, într-o conferinţă, că PSD aşteaptă luni, din partea PDL, ca, în cadrul şedinţei coaliţiei de guvernare, să îi prezinte un răspuns oficial referitor la planul anticriză propus de social-democraţi.

Potrivit lui Hrebenciuc, PSD aşteaptă un răspuns oficial de la ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, privind evaluarea impactului eliminării impozitului forfetra de la 1 septembrie, precum şi alte măsuri propuse de PSD.

SURSA: Mediafax