Bitdefender este prima companie din lume care a lansat în 2015 un dispozitiv de securitate, Bitdefender BOX, ce anticipa tendințele unei piețe în care tot mai multe dintre aparatele electronice folosite zilnic se conectează la internet, fără ca utilizatorii să aibă posibilitatea să le protejeze de amenințări cibernetice.

Bitdefender va lansa în 2018 a doua versiune a Bitdefender BOX, primul produs hardware al Bitdefender, care folosește expertiza de peste 16 ani a companiei în segmentul software și înglobează 21 de brevete de invenţie înregistrate de cercetători din echipele din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Bitdefender BOX oferă un sistem avansat de protecție a datelor personale, bazat pe analiza în timp real a traficului de internet, și mecanisme de corelare a incidentelor de securitate cibernetică, care avertizează asupra amenințărilor periculoase și blochează încercările atacatorilor de a invada intimitatea utilizatorilor.

Sistemul de prevenire a intervențiilor externe inspectează traficul de internet și indică orice încercare de a exploata vulnerabilități existente în dispozitivele inteligente din locuință. Mai mult, sistemul de control al accesului la rețea permite utilizatorilor să supravegheze accesul la rețeaua familiei, în timp ce modulul de evaluare a vulnerabilităților alertează asupra incidentelor din rețea și oferă recomandări pentru a reduce riscul unor atacuri cibernetice.

Noul Bitdefender BOX a fost prezentat în premieră în luna ianuarie a acestui an la târgul de tehnologie Consumer Electronic Show (CES) din Las Vegas, SUA. La începutul lunii noiembrie, noul Bitdefender BOX a primit premiul Honori CES Innovation Award în categoria cybersecurity.

 În 2017, Bitdefender a lansat tehnologia Hypervisor Introspection, armă de ultimă generație contra amenințărilor complexe care țintesc centrele de date ale companiilor. Inovația tehnologică constă în poziționarea soluției de securitate în afara sistemului de operare, oferind acesteia privilegii sporite față de cele ale atacatorilor și asigurând o protecție superioară în combaterea campaniilor de spionaj cibernetic și a amenințărilor complexe persistente.
 Un sfert din bugetul de cercetare și dezvoltare din Bitdefender este alocat proiectelor cu potențial de a deveni revoluționare. Angajații Bitdefender pot aloca 20% din timpul petrecut la birou dezvoltării de idei out-of-the-box, menite să genereze un grad crescut de inovație de tip pionierat – care necesită mai multă asumare a riscului, dar poate aduce rezultate spectaculoase dacă este cultivată în mod constant. Unul dintre rezultatele acestui program a fost chiar produsul revoluționar Bitdefender BOX.

 Bitdefender SRL a raportat în anul fiscal 2016 o cifră de afaceri de 453 mil. lei și un profit net de 28 mil. lei. Bitdefender are în prezent peste 1.300 de angajați, o creștere de aproximativ 100% în ultimii trei ani. Circa 1.000 dintre angajați se află în sediile din București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara. Bitdefender are birouri locale în SUA, Marea Britanie, Germania, Italia, Danemarca, Franța și Emiratele Arabe Unite.