BitDefender, divizia de securitate informatica a grupului Softwin, a lansat BitDefender Mobile Security, o solutie antivirus dedicata telefoanelor mobile si dispozitivelor portabile digitale (PDA), se arata intr-un comunicat al companiei. Solutia BitDefender Mobile Security ruleaza atat pe sistemele de operare Symbian, cat si Windows Mobile.  

“BitDefender Mobile Security ofera utilizatorilor de echipamente mobile o protectie avansata. Produsul protejeaza in timp real, inca de la pornirea echipamentului, fara a necesita interventii ulterioare”, a declarat Bogdan Dumitru, seful echipei de cercetare-dezvoltare BitDefender. 

Solutia BitDefender Mobile Security reprezinta o extensie a activitatii companiei romanesti din zona solutiilor pentru PC-uri, servere si retele informatice. Potrivit Softwin, nevoia conceperii si dezvoltarii acestui nou portofoliu de solutii de securitate a avut la baza evolutia tehnologica a dispozitivelor mobile.

BitDefender Mobile Security ofera utilizatorilor protectie pentru echipamentele mobile care ruleaza sistemele de operare Symbian 60, Symbian 80, Windows Mobile Pocket PC si Windows Mobile Smartphone.

Solutia Softwin ofera protectie antivirus permanenta iar actualizarile semnaturilor de virusi se fac prin GPRS sau cu ajutorul calculatorului. Totodata, prin BitDefender Mobile Security se pot realiza scanari complete, se pot scana doar fisierele suspecte, prin selectare, sau poate fi verificata memoria si cardul de memorie introdus.

BitDefender este divizia de securitate a datelor din cadrul grupului Softwin si are  reprezentante externe in Germania, Marea Britanie, Spania si SUA. BitDefender este o suita de peste 54 solutii de securitate IT utilizate de peste 41 de milioane de utilizatori individuali si din corporatii, din circa 180 de tari.

Sursa: Capital 20 Februarie 2007