Bill Gates vine cu un anunț de ultimă oră. În cadrul COP26, miliardarul a declarat că fundaţia va oferi 315 milioane de dolari suplimentar în următorii trei ani unei organizații uimitoare numită CGIAR.

Totodată, el a mai subliniat faptul că în opinia sa, o revoluție industrială verde este extrem de necesară pentru a opri schimbările climatice. Precizările miliardarului au fost făcute în cadrul unui discurs privind schimbările climatice, el menționănând că această revoluția industrială verde va proteja comunitățile vulnerabile și să pună lumea pe o cale a progresului, arată publicația Forbes.

De menționat este faptul că cel mai recent proiect susținut de Fundația Bill și Melinda Gates — inițiativa Agriculture Innovation Mission for Climate (AIM4C), lansată de Statele Unite și Emiratele Arabe Unite, numără peste 30 de țări membre.

„Ca parte a muncii noastre cu AIM4C, anunț astăzi că fundația va oferi 315 milioane de dolari suplimentar în următorii trei ani unei organizații uimitoare numită CGIAR.

CGIAR sprijină cercetarea agricolă inteligentă din punct de vedere climatic pentru a ajuta dolari micii fermieri din lumea în curs de dezvoltare”, a declarat Bill Gates.

Bill Gates, mulțumit de progresul în fața schimbărilor climatice 

Un alt subiect punctat de Bill Gates îl reprezintă progresul înregistrat până acum de inițiativele sale de sprijinire a tehnologiilor de combatere a schimbărilor climatice, de când au fost anunțate pentru prima dată la COP21 de la Paris, în 2015.

Totodată, într-un alt interviu care a fost difuzat în cursul zilei de miercuri, tot din cadrul summitului virtual SOSV Climate Tech Summit, Bill Gates declara că Tesla este în trend.

În același timp, miliardarul  a mai menționat că se așteaptă, de asemenea, ca inovația în domeniul climei să ducă la un Microsoft, un Google și un Amazon pentru investitori.

„Pentru cineva care nu-și poate permite riscul sau dacă se așteaptă la randamente pe termen scurt, m-aș uita în altă parte”, a mai menționat bill Gates.

De menționat este faptul că precizările miliardarului vin în contextul în care Tesla, compania de mașini electrice condusă de Elon Musk și-a dublat valoarea în ultimul an și a crescut cu peste 2.000% în ultimii cinci ani. Totodată, el mai preconizează că aceste business-uri vor putea ajunge următoarele Microsoft, Google sau Amazon.