34 de proiecte de investiții la Galați

Primăria orașului Galați a realizat un bilanț al anului 2023 și anunță în acest sens bifarea a 34 de proiecte de investiții în valoare de peste 150 de milioane de lei. Alte 40 de proiecte de 400 de milioane de lei se află în derulare, iar prin PNRR s-au semnat 67 de contracte de aproape 800 de milioane de lei.

Cu alte cuvinte, Galațiul se mândrește la final de 2023 cu investiții de 1,3 miliarde de lei.

„Am avut un an plin și am convingerea că 2024 va fi un an și mai bun. Dezvoltarea orașului va continua, dovadă fiind faptele concrete de anul acesta care vor avea un ecou și mai mare în 2024. De aceea, le mulțumesc gălățenilor și echipei din Primărie. Educația, sănătatea și infrastructura rămân prioritățile noastre”, declară primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

Ca repere, anul 2023 a însemnat investiții fără precedent în sistemul de educație, 10 unități școlare fiind modernizate. Totodată, sunt în implementare proiecte pentru alte 25 de unități de învățământ. În plus, este în derulare un proiect important cu finanțare în cadrul PNRR prin care toate unitățile de învățământ din oraș vor beneficia de dotări de circa 16,8 milioane de euro.

Astfel, în cadrul proiectelor cu finanțare europeană, s-a ajuns la un total de 17 grădinițe, școli și licee modernizate, acest an aducând și un centru modern pentru Galați, după ce au fost finalizate lucrările și la Aleea de la P-uri, un spațiu de care gălățenii se bucură deja.

Parcul Carol a fost adus la noi standarde

De asemenea, Parcul Carol a fost adus la noi standarde, iar pentru prima dată orașul din sudul Moldovei are și un Parc de aventură. Conform bilanțului municipalității gălățene, la Spitalul pentru Copii a fost construit un nou compartiment pentru primirea urgențelor, la Spitalul de Psihiatrie un nou ambulatoriu, iar în cartierul Dunărea a fost deschis un centru medical de permanență.

2023 a însemnat și relansarea orașului din punct de vedere al investițiilor private. Astfel, în Zona Liberă sunt 38 de contracte de concesiune și 11 de închiriere, au sosit noi echipamente pentru fabrica de ulei, iar lucrările au continuat la noua cale ferată cu ecartament larg. Mai mult, s-au stabilit primele detalii pentru viitoarea fabrică de baterii pentru mașinile electrice. În plus, s-au semnat și primele contracte pentru viitoare investiții la Parcul Industrial.

Numeroase alte investiții private s-au realizat în oraș, lucru care înseamnă dezvoltare și locuri de muncă. În domeniul transportului public, s-a semnat contractul de achiziție pentru primele 20 de autobuze electrice noi, cu fonduri prin PNRR, și vor urma încă 42 de mijloace de transport noi. Prin urmare, distincții precum Best Electric City, Trofeul pentru transport public sustenabil sau Best Smart City au venit ca o consecință.

Articol sustinut de Primaria Municipiului Galati.