Compania aeriana nationala a Italiei, Alitalia, are probleme financiare extrem de dificile. Primul ministru al Italiei, Silvio Berlusconi, a declarat ca est de parere ca operatorul aerian german Lufthansa poate fi salvarea Alitaliei.

Berlusconi a mai adaugat ca are in plan o serie de restructurari la Alitalia si urmareste incheierea unui parteneriat cu o companie internationala. Premierul italian a declarat ca Lufthansa este principala favorita in acest sens.

Berlusconi a avertizat insa ca o companie straina ar putea achizitiona doar o participatie majoritara in cadrul Alitaliei, si nu intreaga companie, intrucat guvernul italian detine 49,9% din operatorul aerian.

Si Air-France KLM ar fi putut fi un partener strategic al Alitalia, insa a renuntat la negocieri dupa ce sindicatele companiei italiene au respins oferta de preluare. Air-France KLM detine deja 2% in cadrul Alitalia.

Alitalia pierde in acest moment 2 milioane de euro in fiecare zi si se confrunta si cu probleme in ceea ce priveste achiztionarea de combustibil. Mai mult, compania italiana a anulat astazi 40 de zboruri, dintre care jumatate internationale, datorita grevei ce a avut loc intre orele 10.00 si 14.00 GMT.

Sursa: Deutsche Welle